Terre di Verona Amarone, Gall & Gall, € 15,-

Naar deze Amarone – voluit: Amarone della Valpolicella, uit de Veneto – had ik lang uitgekeken. Ik had ‘em eigenlijk voor het Kerstdiner gekocht, maar dat had ‘ie wonderbaarlijk overleefd. Afgelopen week was het zo ver: deze rode wijn van deels ingedroogde druiven en dus véél smaak en ook véél alcohol mocht eindelijk open. En helaas: hij viel behoorlijk tegen. Gelukkig had ik deze uit de aanbieding, voor ongeveer de helft van de prijs, anders had ik me serieus bekocht gevoeld. Niet dat ‘ie slechts is hoor, maar bij lange na niet de kracht en concentratie van de Amarones die ik mocht proeven in o.a. Restaurant Amarone in Rotterdam. Die mega-intense smaak en textuur had ik nog in m’n geheugen, en de gedachte eraan liet me watertanden. Maar deze Amarone van Cantina di Verona (de lokale wijncoöperatie dus) was erg droog, medium qua body en redelijk ‘gewoon’; ik heb wel eens Ripasso’s (de kleinere broer van Amarone die met overgebleven amarone-pulp wordt gepimpt) geproefd die indrukwekkender waren dan deze Amarone. Jammer!