Speak softly and carry a big… eh…bottle

Deze wijnreis staat in het teken van de zachte en tedere wijnen. Na het voogaande avontuur met een heerlijk zachte Pomerol volgde een briljante Saint-Emilion grand cru classé (Cht. Guadet 2007, eveneens zacht en zeer geconcentreerd) en enkele prachtige glazen tedere Jurancon.
Maar vanavond was het hoogtepunt van fluweel en tederheid: de “Ego” van Mas de Lavail.

Ik had wel eens eerder met dit huis kennis gemaakt, o.a. met een prachtige Carrignan van oude stokken, maar de ‘Ego’ overtrof mijn stoutste verwachtingen: waanzinnig vol, zacht en fruitig, van 100% Grenache en flink lange houtrijping. Zo stoer de verpakking (héél dikke zware fles) en zelfbewust het etiket, zo teder en sluiks de inhoud.

En dit alles tegen de eveneens zeer lieflijke achtergrond van Banyuls-sur-Mer, dat in deze periode van het jaar nog kalm en gemoedelijk in de zon ligt te stoven in het uiterst zuidoosten van Frankrijk. Op het terras van ons hotel aan zee hoor je slechts het ruisen van de zee, zachte gedempte gesprekken en eh… mijn geslurp natuurlijk!

Ben héél benieuwd naar de komen dagen (o.a.  nog Bourgogne en Elzas tegoed)!