Elke keer raak

Je maakt het zelden mee, dat een restaurant je echt iedere keer aangenaam verrast.

Er is altijd wel een missertje in de wijn-spijs-combinatie of een gerecht dat niet helemaal perfect is… Maar er is één restaurant bij mij vlak om de hoek, dat ons nog geen enkele keer heeft teleurgesteld, en vooral met de wijnen áltijd raak schiet, namelijk restaurant Liberty in Nijmegen.

De laatste keer dat we hier genoten van de gezellige ontspannen sfeer en het heerlijke eten, waren we helemaal hoteldebotel van de wijnen, Sol de Andes Reserva Especial Chardonnay en Pinot Noir. Wat een topwijnen! Meteen heb ik de importeur opgespoord, en meteen ook zijn deze wijnen toegevoegd aan de collectie van Wijnencyclopedie.

Afgelopen Eerste Kerstdag was het weer in de roos! Het vijf gangen kerstdiner werd dit keer vergezeld van twee zelf gekozen wijnen, een prachtig frisse en delicate Grüner Veltliner van Michael Gindl en een briljante volle doch elegante Ribera del Duero van Bodegas Monte Aixa. Wat een genot!
En nog voor een nette prijs ook. Niet zelden begint het bij mij van binnen te roeren en grommen, als ik de prijzen zie op een wijnkaart, zéker als ik de inkoopsprijs ken, maar bij Liberty bestel ik met een gerust hart een fles of een los glas, zonder dat ik aan het eind van de avond m’n ribben moet natellen.

Kortom, we hebben een heerlijke kerst gehad en zetten weer een turfje achter Liberty op de succeslijst.