Chenin Blanc ‘Carpe Diem’, Diemersfontein RSA

Datum notitie 6 september 2010 Kleur Licht goudgeel
Naam wijn Diemersfontein Carpe Diem Chenin Blanc Geur intensiteit Middelhoog
Appellatie WOO Wellington Geur compositie Hout, stro, honing, tikje salmiac
Oogstjaar 2009 Smaak: zoet 2/10
Producent Diemersfontein zuur Laag
Land Zuid-Afrika zout
Gekocht/geproefd bij VillaLUX Nijmegen tannines
Algemeen oordeel Verrassend mooie en vooral ronde Chenin Blanc uit Zuid-Afrika. Niet dat typische harde en naargeestige van doorsnee doorgefokte droge Steen, maar echt rijke Loire-stijl, maar dan iets minder frisse zuren. Het kán dus wel in Zuid-Afrika!!! Mooi rijp fruit, goed geïntegreerd hout en een fijne honing/stro-neus als bij een Coteaux de Layon. Daar lijkt ‘ie het meest op: een droge broer of zus van een Layon, met een ‘familair’ zoetje en rijp fruit; bijna sucade en honing. Goed zo! houtgebruik Redelijk stevig, maar mooi rijp en geïntegreerd
Alcoholgehalte 13,5 %
Afdronk Middellang, filmend
Complexiteit Middelhoog
Finesse Mag iets frisser, maar is zeer mooi voor een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika