Bourgogne Rouge, Bernard Moreau
Datum notitie | 10-12-2005 | Kleur | Robijnrood | |
Naam wijn | Bourgogne Rouge | Geur intensiteit | Medium-hoog | |
Appellatie | AOC Bourgogne | Geur compositie | Framboos, kers, cassis, bramen (veel fruit) | |
Oogstjaar | 2003 | Smaak: zoet | 1/10 | |
Producent | Bernard Moreau | zuur | Medium | |
Land | Frankrijk | zout | – | |
Gekocht/geproefd bij | Vles & Co | tannines | Stroef op tanden, toch soepel | |
Algemeen oordeel | Hmmmmm, lekker! Het kan dus toch: een Bourgogne 2003 die niet lomp is. Prima balans en heel veel fruit. De tannines zijn niet erg hard. Een soepele en fruitige wijn. Zeker een goede koop! |
houtgebruik | Subtiel | |
Alcoholgehalte | 12,5 % | |||
Afdronk | Koffie, fruitig | |||
Complexiteit | Mediumhoog | |||
Finesse | Heerlijk fruit, prima balans |