Bonsai Vine GSM McLaren Vale, d’Arenberg
Datum notitie | 3-5-2005 | Kleur | Diep donkerroodbruin | |
Naam wijn | Bonsai Vine GSM | Geur intensiteit | Hoog | |
Appellatie | McLaren Vale | Geur compositie | Gestoofd rood fruit, peperig, caramel, koffie | |
Oogstjaar | 2001 | Smaak: zoet | 2/10 | |
Producent | d’Arenberg | zuur | Medium | |
Land | Australië | zout | – | |
Gekocht/geproefd bij | Coenecoop | tannines | Stevig | |
Algemeen oordeel | Op zich zou dit een mooie wijn kunnen zijn, als ‘ie niet zo was opgepompt. De meeste componenten voor een goede wijn zijn er: hoge concentratie, stevige tannines, voldoende zuur. Maar toen ging het mis…vééééél te veel alcohol, die ook vreselijk brandt, en een bom fruit. Kortom: een blockbuster, en dus niet geslaagd wat mij betreft. Zeker een GSM (Grenache-Shiraz-Mourvèdre) zou veel eleganter kunnen en moeten zijn. |
houtgebruik | Flink | |
Alcoholgehalte | 14,5 % | |||
Afdronk | Veel fruit, zeer geconcentreerd, drogend | |||
Complexiteit | Medium-hoog | |||
Finesse | Veel te veel alcohol |