Barolo Mariondino, Parusso
Datum notitie | 17-4-2005 | Kleur | Robijnrood, bruine rand | |
Naam wijn | Barolo Mariondino | Geur intensiteit | Medium-hoog | |
Appellatie | DOCG Barolo | Geur compositie | Roomyoghurt met zwarte bessen, mest | |
Oogstjaar | 2000 | Smaak: zoet | 1/10 | |
Producent | Parusso | zuur | Laag | |
Land | Italië | zout | – | |
Gekocht/geproefd bij | Vles & Co | tannines | Heel hoog, stevig | |
Algemeen oordeel | Op basis van de nog zeer harde tannines zou deze wijn erg lang en mooi kunnen ouderen. Qua fruit moet dat ook heel mooi worden. Maar de zuurgraad is wel aan de lage kant. Kan dus een wat lompere wijn worden. Maar veelbelovend. Ook deze Barolo is aan de prijs. Of dat terecht is, zien we over ca. 10 jaar. |
houtgebruik | Licht | |
Alcoholgehalte | 14,0 % | |||
Afdronk | Bitters, stroef, kort | |||
Complexiteit | Hoog | |||
Finesse | Nu nog bikkelhard, 5-10 jaar liggen |